| Autor |
Wiadomość |
zserty
Władca pierścieni

Silnik: 7A
Typ: 8B
Nadwozie: coupe
Imię: Przemek
Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 08 Kwi 2007 Posty tech.: 503 Miasto/Region: Platerówka
|
Wysłany: 2009-01-26, 20:43
|
|
|
W starszych rocznikach dyfer wyglądał tak. Ja mam taki u siebie.
DeS sprzedawał podporę (nr 21 na rys.), w zasadzie tuleję gumową która wchodzi w podporę. Ja u siebie wymieniłem ją na powerflex i dwie boczne (nr 7 na rys.).
Musisz u siebie sprawdzić jaki masz dyfer.
Podobno jest problem z gumą nr 11 od tego nowszego.
Pocieszę Cię. U mnie też drążek lata do przodu i do tyłu przy dodawaniu i odejmowaniu gazu, głównie na 5tym biegu. |
_________________ Pantera |
|
|
|
 |
Słonik

Silnik: ---
Typ: B4
Nadwozie: Sedan
Imię: Adam
Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty tech.: 1018 Miasto/Region: Łowicz
|
Wysłany: 2009-01-26, 20:49
|
|
|
Ej majster cobra, nr 6 szt.2 i nr 11 szt.1, nr 6 wymieniłem i nic to nie zmieniło, nr 11 w palnach w najblizszym czasie bo juz konczy swój kolorowy żywot. W sprawie cześci jesli chcesz to wal na PW.
PS-U mnie tez drążek lata odkąd mam to auto i odrazu dziwne to mi się wydawało.
My (sedan/avant) mamy dyfer z tego pierwszego screenu na poprzedniej stronie, taki jak pokazuje zserty jest w coupe |
_________________ ..::Audi 80 Competition ::.. |
|
|
|
 |
nowy200
O Audi 80 wie wszystko

Silnik: NG
Typ: 90
Nadwozie: sedan
Imię: Zbychu
Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty tech.: 204 Miasto/Region: Jawor/Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2009-03-25, 21:06
|
|
|
| Po wymianie podpory wału czuć spore wibracje.Co poszło nie tak?Źle nabite łożysko podpory?Źle ustawiona pierwsza część wału względem drugiej? |
_________________ quattro to jest to :)
 |
|
|
|
 |
zserty
Władca pierścieni

Silnik: 7A
Typ: 8B
Nadwozie: coupe
Imię: Przemek
Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 08 Kwi 2007 Posty tech.: 503 Miasto/Region: Platerówka
|
Wysłany: 2009-03-26, 21:04
|
|
|
Możliwe, że źle spasowany wał.
Wał w całości jest wyważany, więc przed wymianą należało zaznaczyć przednią część i tylną, tak aby złożyć wał tak jak był pierwotnie.
Teraz trzeba na nowo wyważać cały wał, albo rozbierać i okręcać tylna część względem przedniej o jeden ząbek i tak sprawdzać, ale to robota Syzyfa.
Nie zazdroszczę. |
_________________ Pantera |
|
|
|
 |
nowy200
O Audi 80 wie wszystko

Silnik: NG
Typ: 90
Imię: Zbychu
Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty tech.: 204 Miasto/Region: Jawor/Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2009-03-26, 21:19
|
|
|
| Dzięki koledzy.Problem rozwiązany.Należało wał obrócić o 180 st.Przed rozpołowieniem zaznaczyłem ale że nie mogłem wyciągnąć wału z wielowypustu to rozebrałem krzyżak.Przy składaniu (po wymianie podpory)złożyłem na kreskach ale przy składaniu dwóch części wału obróciłem na krzyżaku o te 180 st i stąd te wibracje.Dzisiaj rozebrałem obróciłem i jest ok. |
_________________ quattro to jest to :)
 |
|
|
|
 |
Mefiu
Nowy Klubowicz

Silnik: PM
Typ: B3
Imię: Mateusz
1991 Audi 80 B3
|
Wysłany: 2010-02-07, 15:30
|
|
|
Gdzie dostaliście tom gume powerflex. (jak się pytac w sklepie?) i ile mniej więcej kosztuje ta guma powerflex? Proszę odp!!!
Pozdrawiam!!! |
_________________ Audi = słuchaj
 |
|
|
|
 |
sojacz
Nowy Klubowicz

Silnik: sd
Typ: b3
Imię: michał
Wiek: 27 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty tech.: 13 Miasto/Region: szczecin
|
Wysłany: 2010-02-18, 20:49
|
|
|
panowie co do tematu tylnego dyfra to przerabiałem to juz u siebie i sprawa wyglada tak ze poduszke tylna od dyfra mozna sobie dorobic w wersji wzmocnionej wystrczy wydusic stara z łapy i udac sie do sklepu kupic tuleje metalowo-gumowa o miej wiecej podobnej srednicy (różnica do 2 milimetrów) i szerokosci (bez róznicy im mniej tym lepiej )z jak najwieksza iloscia gumy a jak najmniej powietrza, oddac do znajomego na tokarnie ktory stoczy wam boki i srednice z tym ze srednica musi byc wieksza od łapy o jaki niecaly miimetr tak zeby wlazlo na mocny scisk i gotowe koszt od 50 do 90zl w zaleznosci od tuleji i znajomości tokaza szkoda ze ja niezapisalem od czego ja brałem tuleje
natomiast podpora wału na tej samej zasadzie biezecie stara i dobieracie srednica łożyska tak zeby wlazło na wał i mniej wiecej na sruby mocujace. U mnie było troche za duzo gumy na kołnieżach to obciołem koszt 70 zl i bedzie taka sama jak z alegro o ile nie ta sama bo to tez podruba dobrana z innego auta
u mnie lata tak dobrana podpora 2 lata i wyglada dalej na nówke |
|
|
|
 |
Mefiu
Nowy Klubowicz

Silnik: PM
Typ: B3
Imię: Mateusz
1991 Audi 80 B3
|
Wysłany: 2010-03-01, 14:47
|
|
|
Dzięki za radę. Będę musiał zabrać się za to.
Jeszcze raz dzięki. |
_________________ Audi = słuchaj
 |
|
|
|
 |
|
|