| Autor |
Wiadomość |
spalak18
Nowy Klubowicz

Silnik: 8g
Typ: b4
Nadwozie: cabrio
|
Wysłany: 2008-01-09, 23:08 audi 2.8 v6 jak najprostrzum sposobem dodać kilkanaście KM
|
|
|
| Mam audi cabrio 2,8 rok produkcji 95 obecnie ma 174 km jak zrobić zeby miała 200 |
|
|
|
 |
MARCiN
Audi 80 Mastah

Silnik: ABC
Typ: B4
Nadwozie: Coupe
Imię: Marcin
Wiek: 29 Dołączył: 10 Gru 2006 Posty tech.: 112 Miasto/Region: Szczecin
|
Wysłany: 2008-01-09, 23:45
|
|
|
CHIP z alegro jakies 7KM ale najlepszy jest piesek z bujaną głową
daje jakieś +20KM |
_________________ Miała być olimpiada ale trzy kółka ukradli |
|
|
|
 |
FranoF1
Rezacz Forum Killer

Silnik: 20vt
Typ: A3
Nadwozie: xxxxxx
Imię: Krzysztof
Pomógł: 39 razy Wiek: 24 Dołączył: 10 Sty 2007 Posty tech.: 2177 Miasto/Region: Schönbach
1992 Audi 80 B4
|
Wysłany: 2008-01-10, 19:19
|
|
|
najlepiej sprzedać i kupić mocniejszy model Audi |
_________________ Nie ma kłopotliwych pytań. Są tylko kłopotliwe odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Labiel
Moderator

Silnik: ADR
Typ: B5
Nadwozie: Sedan
Imię: Rafał
Pomógł: 92 razy Wiek: 24 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty tech.: 3827 Miasto/Region: WLKP
|
Wysłany: 2008-01-10, 19:34
|
|
|
Za bardzo na podkręcaniu silników benzynowych to ja się nie znam, ale ogólnie z tego co słyszałem to sprawa po pierwsze nie jest taka prosta a po drugi tanie też nie.
Oczywiście można wymienić cały wydech na sportowy, łącznie z kolektorem wydechowym (polerowany od środka) co może, powtarzam może doda jakiegoś kucyka ale moim zdaniem nakłady finansowe są zbyt duże w porównaniu do osiaganych rezultatów. Najprościej i chyba najbardziej ekonomicznie jest zrobić tak jak radzi FranoF1, czyli sprzedać i kupić mocniejsze. |
_________________ Jest B5
Było B3
|
|
|
|
 |
spalak18
Nowy Klubowicz

|
Wysłany: 2008-01-11, 01:37
|
|
|
| Labiel napisał/a: | Za bardzo na podkręcaniu silników benzynowych to ja się nie znam, ale ogólnie z tego co słyszałem to sprawa po pierwsze nie jest taka prosta a po drugi tanie też nie.
Oczywiście można wymienić cały wydech na sportowy, łącznie z kolektorem wydechowym (polerowany od środka) co może, powtarzam może doda jakiegoś kucyka ale moim zdaniem nakłady finansowe są zbyt duże w porównaniu do osiaganych rezultatów. Najprościej i chyba najbardziej ekonomicznie jest zrobić tak jak radzi FranoF1, czyli sprzedać i kupić mocniejsze. |
ale powaga ile może dać mi chip podciągne go na 200 KM
a ile mozna wyciągnąć z tdi 1,9 a dało by rade włożyć tam silnik od s2 2,2t bez wiekszych zmian?z gory dzieki
[ Dodano: 2008-01-11, 01:39 ]
| MARCiN napisał/a: | CHIP z alegro jakies 7KM ale najlepszy jest piesek z bujaną głową
daje jakieś +20KM |
ale poważnie chip z allegro podciągnie mi moc na 200 km
a jaki by był koszt wstawienia turbiny może bym zainwestował
[ Dodano: 2008-01-11, 01:42 ]
| FranoF1 napisał/a: | najlepiej sprzedać i kupić mocniejszy model Audi |
jak były 80 cabrio z mocniejszym silnikiem to bym pomyślał o zmianie
a jaki może być koszt wstawienia turbiny?
a chip ile mi da KM?
coś musze z tym zrobić ponieważ znudziła mi sie jazda z tym silnikiem |
| Ostatnio zmieniony przez spalak18 2008-01-11, 14:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MARCiN
Audi 80 Mastah

Silnik: ABC
Nadwozie: Coupe
Imię: Marcin
Wiek: 29 Dołączył: 10 Gru 2006 Posty tech.: 112 Miasto/Region: Szczecin
|
Wysłany: 2008-01-11, 10:43
|
|
|
| z turbo to będą problemy żeby wstawić do tego śilnika ale jest to pewnie wykonalne poszukaj na amerykanśkich stronach gdzies widziałem całe kity z kompresorem do tych silników i na którymś forum audi też o tym pisali |
_________________ Miała być olimpiada ale trzy kółka ukradli |
|
|
|
 |
ClNEK
Audi 80 Spec

Silnik: 1.9T
Pomógł: 4 razy Wiek: 27 Dołączył: 20 Sty 2007 Posty tech.: 284 Miasto/Region: Tarnów
|
Wysłany: 2008-01-11, 11:59
|
|
|
| chip da ci max 7 KM |
_________________ sprzedam BC do audi b4 R4/R5 - 350zl |
|
|
|
 |
RaKo
Władca pierścieni

Silnik: 1z+
Nadwozie: Avant
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Paź 2007 Posty tech.: 615 Miasto/Region: Kraśnik
|
Wysłany: 2008-01-11, 12:35
|
|
|
spalak18, jak Ci się znudziła jazda z tym silnikiem to wymień silnik.Mogłeś kupić TDI i by się łatwo mocy dokładało ,a tak lipa,zmień auto albo daj sobie spokój.Moc nie pójdzie w parze co do kosztów przeróbek |
|
|
|
 |
xxx
Audi 80 Mastah

Silnik: 1Z
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Gru 2006 Posty tech.: 109 Miasto/Region: Biała Podlaska
|
Wysłany: 2008-01-11, 12:49
|
|
|
| Sprawdz ile do tej pory ucieklo kucy zanim zaczniesz myslec o chipe |
|
 |
pajak100
O Audi 80 wie wszystko

Silnik: AAN
Typ: S4
Nadwozie: sedan
Imię: przemek
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Sie 2007 Posty tech.: 203 Miasto/Region: płock
|
Wysłany: 2008-01-11, 17:01
|
|
|
Jak już wstawiać to od razu dwie turbiny bedzie biturbo, a walka z wtryskami i ustawiniami komputera taka sama jak z jedną. Ale to niestety nie jest najlepsze rozwiązanie. Lepiej byłoby dostarczyć trochę podtlenku na tłoki, przy okazji nagar by się wypalił i motor oczyścił. Chip z allegro może, podkreślam może przywróci fabryczną moc , ale niebyłbym tego taki pewien. W tym wszystki jest jednak jedno genialne rozwiązanie. Zrezygnować z tylnych siedzeń i bagażnika i tam wstawić drugi silnik, wszystko podłączyć pod jeden gaz, trochę zsynchronizować biegi, sprzęgła na pod jedną pompę ( na szczescie jest hydrauliczne) i wtedy da się poczuć moc.
To jedyne sensowne rozwiązanie. Jak ktoś na trasie cię wkur.. to obok oryginalnej stacyjki masz drugą i wtedy odpalasz następne 170 KM, a tak na codzień to ekonomicznie na jednym silniczku. Kwestia wyboru tylko na którym. Ja osobiscie wolałbym ten co obsługuje tylną oś , ale to już Tobie pozostawiam wybór |
_________________ audi 90 było
audi coupe 7a Quattro Blos było
audi S4 2.2T jest |
|
|
|
 |
spalak18
Nowy Klubowicz

|
Wysłany: 2008-01-11, 23:40
|
|
|
| pajak100 napisał/a: | Jak już wstawiać to od razu dwie turbiny bedzie biturbo, a walka z wtryskami i ustawiniami komputera taka sama jak z jedną. Ale to niestety nie jest najlepsze rozwiązanie. Lepiej byłoby dostarczyć trochę podtlenku na tłoki, przy okazji nagar by się wypalił i motor oczyścił. Chip z allegro może, podkreślam może przywróci fabryczną moc , ale niebyłbym tego taki pewien. W tym wszystki jest jednak jedno genialne rozwiązanie. Zrezygnować z tylnych siedzeń i bagażnika i tam wstawić drugi silnik, wszystko podłączyć pod jeden gaz, trochę zsynchronizować biegi, sprzęgła na pod jedną pompę ( na szczescie jest hydrauliczne) i wtedy da się poczuć moc.
To jedyne sensowne rozwiązanie. Jak ktoś na trasie cię wkur.. to obok oryginalnej stacyjki masz drugą i wtedy odpalasz następne 170 KM, a tak na codzień to ekonomicznie na jednym silniczku. Kwestia wyboru tylko na którym. Ja osobiscie wolałbym ten co obsługuje tylną oś , ale to już Tobie pozostawiam wybór |
a wiesz moze gdzie można wstawić takie biTurbo i jaki jest tego koszt |
|
|
|
 |
Labiel
Moderator

Silnik: ADR
Typ: B5
Imię: Rafał
Pomógł: 92 razy Wiek: 24 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty tech.: 3827 Miasto/Region: WLKP
|
Wysłany: 2008-01-11, 23:50
|
|
|
| Pewnie w dobrych zakładach zajmujących się tuningiem bo zwykły mechanik raczej ci tego nie zrobi. A co do kosztów: bardzo duże. |
_________________ Jest B5
Było B3
|
|
|
|
 |
FranoF1
Rezacz Forum Killer

Silnik: 20vt
Typ: A3
Nadwozie: xxxxxx
Imię: Krzysztof
Pomógł: 39 razy Wiek: 24 Dołączył: 10 Sty 2007 Posty tech.: 2177 Miasto/Region: Schönbach
1992 Audi 80 B4
|
Wysłany: 2008-01-12, 00:31
|
|
|
| spalak18 napisał/a: | | pajak100 napisał/a: | Jak już wstawiać to od razu dwie turbiny bedzie biturbo, a walka z wtryskami i ustawiniami komputera taka sama jak z jedną. Ale to niestety nie jest najlepsze rozwiązanie. Lepiej byłoby dostarczyć trochę podtlenku na tłoki, przy okazji nagar by się wypalił i motor oczyścił. Chip z allegro może, podkreślam może przywróci fabryczną moc , ale niebyłbym tego taki pewien. W tym wszystki jest jednak jedno genialne rozwiązanie. Zrezygnować z tylnych siedzeń i bagażnika i tam wstawić drugi silnik, wszystko podłączyć pod jeden gaz, trochę zsynchronizować biegi, sprzęgła na pod jedną pompę ( na szczescie jest hydrauliczne) i wtedy da się poczuć moc.
a wiesz moze gdzie można wstawić takie biTurbo i jaki jest tego koszt |
...myśle coś w granicach 10-15 tys zł... |
_________________ Nie ma kłopotliwych pytań. Są tylko kłopotliwe odpowiedzi. |
|
|
|
 |
DRED
Rodem z Ingolstadt?

Silnik: KK
Typ: B2
Imię: Dred
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Lis 2006 Posty tech.: 411 Miasto/Region: stolica
|
Wysłany: 2008-01-12, 04:10
|
|
|
przepraszam chcesz robić 200 kucyków w przednionapędowym aucie??
albo nawet więcej?? porażka wg mnie. trakcji nie będzie, a z racji tego że to ciężkie cabrio to i tak takich efektów nie uzyskasz jak przy sedanie czy coupe |
_________________ AUDI 80 B2 Quattro 2.2
BMW E30 325
S2 MTM - SPRZEDANY
B2Q sprzedany ;) |
|
|
|
 |
ClNEK
Audi 80 Spec

Silnik: 1.9T
Pomógł: 4 razy Wiek: 27 Dołączył: 20 Sty 2007 Posty tech.: 284 Miasto/Region: Tarnów
|
Wysłany: 2008-01-12, 11:08
|
|
|
| a za 15 tys zl to mozesz wsadzic 1.9 tdi z mlodego rocznika o mocy ok 200 KM :) |
|
|
|
 |
|
|