| Autor |
Wiadomość |
kamilg.86.86
Audi 80 Maniak

Silnik: 1z
Typ: B4
Nadwozie: Sedan
Imię: Kamil
Wiek: 24 Dołączył: 14 Sty 2009 Posty tech.: 67 Miasto/Region: Malbork
|
Wysłany: 2010-02-22, 20:19
|
|
|
| witam nie rozumiem dlaczego przeszkadza wam LPG w RS6. średnie spalanie takiego autka to ok 25L/100KM (25x4,35zł =108,75zł) LPG spali ok 30L/100km (30x2,15zł=64,5zł) oszczędność na 100km 44,25zł ja w ciągu miesiąca robię ok 1500km (jeżdząc takim autkiem na lpg zaoszczędził bym 7965zł rocznie) taka kwota chyba wystarczy na naprawy eksploatacyjne RS6 |
|
|
|
 |
w.a.n.t.e.d
Audi 80 Spec

Silnik: ABK
Imię: Arek
Wiek: 17 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty tech.: 297 Miasto/Region: Chełm
1992 Audi 80
|
Wysłany: 2010-02-22, 20:20
|
|
|
| dzord napisał/a: | Co wy tam wiecie,Facet pomyślał że skoro jest na shellu Power Gas to pewnie z dedykacją do jego auta,a czemu za 40zł, pewnie nie chce żeby RS musiał więcej kilo wieźć ,bo mu może mocy braknąć.
Ja tak robie:-)
20 literków gazu i styknie,po co moje 90 kucków ma 100litrów gazu wozić:-) |
Akurat LPG do najcięższych paliw nie należy
Ale ogólne podniecenie na forum z powodu jednej fotki |
|
|
 |
GSF
O Audi 80 wie wszystko

Silnik: ABK
Nadwozie: sedan
Imię: Robert
Wiek: 28 Dołączył: 29 Cze 2008 Posty tech.: 161 Miasto/Region: Bogatynia
|
Wysłany: 2010-02-22, 20:21
|
|
|
Do mnie na stacje przyjeżdza taki "polski" niemiec ///M5 E39 zagazowaną.Co ten typ działa mi na nerwy to masakra.Najpierw podczas tankowania jara się placowemu że siedzi na niemieckim kuruniu że ma super wypasione auto,400 koni łał Po czym przychodzi na sklep i podnosi głos że mamy drogi gaz że kto te ceny ustala.I ostatnio trafiła kosa na kamień,mam nadzieje że do gościa dotarło że nikt mu nie każe do nas przyjeżdzać a podnosic głos o cene to sobie może u siebie w niemczech
To jest dopiero przykład biznesmena zza miedzy |
_________________ Maszyny i sprzęt budowlany
Jest B4 http://www.audi80.pl/viewtopic.php?t=24006 Zender front,black Hella, 17" w polerce,-40 |
|
|
|
 |
Karto
99 % Klubowicza

Silnik: NG
Imię: Marek
|
Wysłany: 2010-02-22, 20:32
|
|
|
| kontestator napisał/a: | Czepianie się tego, że ktoś zalał za 40zł gazu do RS6 to chyba leczenie kompleksów...
Co z tego, że za tyle zalał? Może zapomniał portfela i tylko tyle w kieszeni miał?
Jak ktoś ma rs6 to musi lać zawsze pod korek benzyny i gazu? A jak chce się napić enerdżajzera to musi kupić red bull'a a nie coś wyprodukowanego dla tesco - bo stać go na rs6 to i tylko red bulla pić musi. Jak nie to jest frajer i nie stać go na rs6 i red bulla?
niech mi ktoś to wytłumaczy, bo zbyt głupi jestem by zrozumieć tą pokrętną niczym labirynt logikę. Nobliści, do piór! |
Ja się zgłaszam na ochotnika;) Chociaż żadnym noblistom nie jestem to śmiem twierdzić, że RS6 nie powstało po to, żeby być oszczędnym. To auto stworzono tak, żeby było szybkie. W zasadzie bez kompromisów, liczą się tylko osiągi, moc. Albo ktoś rozumie tą filozofie i godzi się na koszta z nią związane, albo próbuję połączyć coś, co jest na przeciwległych biegunach- dla mnie to jak dokładanie do seicento wielkich spojlerów.
Z drugiej strony właściciel może z tym autem zrobić co tylko zechce i nic mi do tego- zdaję sobie z tego sprawę;) |
|
|
|
 |
obcy21
Audi 80 Fan

Silnik: AAZ
Imię: Maciej
Wiek: 24 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty tech.: 36 Miasto/Region: Legionowo/k Warszawy
|
Wysłany: 2010-02-22, 20:38
|
|
|
Niebawem będzie rozpatrywane czemu RS6 czy inny droższy samochód jeździ na Pb95 a nie na Shell V-power Racing 99oktanów...
a to za ile się leje do zbiornika i co to już tylko wyłącznie sprawa tankującego.
Ja staram się zawsze tankować pod korek, lubię wiedzieć ile samochód mniej więcej spala.
przeciwnikiem gazu nie jestem, jestem zwolennikiem ekonomiczności, a co komu się bardziej opłaca to już jego sprawa. |
|
|
|
 |
dexx
Rodem z Ingolstadt?

Silnik: PM
Typ: B3
Imię: Karol
Wiek: 21 Dołączył: 28 Lut 2008 Posty tech.: 389 Miasto/Region: Liverpool UK
|
Wysłany: 2010-02-23, 22:27
|
|
|
| obcy21 napisał/a: | | a to za ile się leje do zbiornika i co to już tylko wyłącznie sprawa tankującego. |
I na tym bym zakończył tą konwersację, bo tak ją obserwuje i widze że niedługo będziecie się kłócić tak jak ja kiedyś w dyskusji czy kierowca wyprzedzał bezpiecznie czy nie |
_________________ ==>> http://www.audi80.pl/viewtopic.php?t=15808 <<==
 |
|
|
|
 |
julekF1
Audi 80 Mastah

Typ: 8B
Nadwozie: coupeQ
Imię: Julek
Wiek: 30 Dołączył: 22 Mar 2009 Posty tech.: 127 Miasto/Region: Bystrzyca Kłodzka
|
Wysłany: 2010-02-24, 09:40
|
|
|
tak patrze na to zdjecie i zastanawiam się, skąd wiemy, że koles faktycznie zatankował tylko za 40 złoty tego gazu a nie np. na "full" i czy wogóle ten gaz tankuje, bo może to tylko pozowane zdjecie dla jaj zrobione?????? Może auto wogóle nie ma instalacji LPG |
_________________ moje QUATTRO:
'93 coupe quattro:
http://www.audi80.pl/coup...-ng-vt27263.htm
'04 A4 avant quattro
http://www.audi80.pl/audi...8835.htm#412965
 |
|
|
|
 |
Ur-Arek
Audi 80 Fan

Silnik: 7A
Typ: 8B
Nadwozie: Coupe
Imię: Arek
|
Wysłany: 2010-02-24, 10:09
|
|
|
| julekF1 napisał/a: | tak patrze na to zdjecie i zastanawiam się, skąd wiemy, że koles faktycznie zatankował tylko za 40 złoty tego gazu a nie np. na "full" i czy wogóle ten gaz tankuje, bo może to tylko pozowane zdjecie dla jaj zrobione?????? Może auto wogóle nie ma instalacji LPG |
Oczywiście, że tego nie wiemy, zwłaszcza za ile tankował (mnie zastanawiał fakt odkrytych tablic rejestracyjnych). Ale widok nie jest rzadki, więc dyskusja toczy się dalej..... na temat OSZCZĘDZANIA w aucie ukierunkowanym na wysokie osiągi. |
_________________ "Szczerze wali mnie to że masz M3 czy tam S2 i że bez gazu. Ogarnij się chłopie i nie pucuj się tak tutaj...." |
|
|
|
 |
radekmc
Audi 80 Mastah

Silnik: ABC
Nadwozie: Avant
Imię: Radek
Wiek: 27 Dołączył: 22 Lis 2006 Posty tech.: 108 Miasto/Region: Lebelskie
1993 Audi 80
|
Wysłany: 2010-02-24, 11:22
|
|
|
było ostatnio na sprzedaż za coś ponad 80 tys, chyba siedział tam 1 gold ale to raczej nie pojętne mało było co widać z fot
tu jest link do wyceny 117 post
http://www.racingforum.pl...ic=72299&st=100 |
_________________ B4 2.6 ABC+LPG
B4 2.0 ABT+LPG
B3 1.8+LPG...
B3 1.6+LPG... |
|
|
|
 |
jacekku
Audi 80 Mastah

Silnik: ADA
Imię: Jacek
Dołączył: 17 Gru 2009 Posty tech.: 142 Miasto/Region: łódzkie
1991 Audi 80 B4
|
Wysłany: 2010-02-24, 11:44
|
|
|
| Nie uważam żeby jazda na gazie była czymś gorszącym. Tym bardziej kwota za którą sie tankuje. Można by o tym pisać i dyskutować bo gdzie dwóch Polaków tam tzy opinie. |
|
 |
luk_OP_Q89

Nadwozie: SEDANQ
Imię: Łukasz
Wiek: 29 Dołączył: 11 Lip 2008 Posty tech.: 804 Miasto/Region: OPOLE
|
Wysłany: 2010-02-24, 12:31
|
|
|
| Karto napisał/a: | | śmiem twierdzić, że RS6 nie powstało po to, żeby być oszczędnym. To auto stworzono tak, żeby było szybkie. W zasadzie bez kompromisów, liczą się tylko osiągi, moc. Albo ktoś rozumie tą filozofie i godzi się na koszta z nią związane, albo próbuję połączyć coś, co jest na przeciwległych biegunach- dla mnie to jak dokładanie do seicento wielkich spojlerów. |
Bez kompromisów?5-miejscowy sedan z klimą , elektryką i wodotryskami?
Bez kompromisów to jest auto do sportu-ponawiercane , poliwęglany zamiast szyb , powyrywane wszystkie tapicerki...to jest bez kompromisów bo do sportu,do walki o ułamki sekund.
A zapasione RS6 ze swoją masą na określenie "bezkompromisowe" nie zasługuje to tylko b.szybka limuzyna ale zawsze limuzyna.
Osobiście gaz razi mnie tylko i wyłącznie w klasykach.Do klasycznego auta zakładanie gazu to zbrodnia.W RS6 mi nie przeszkadza ale w Ur-quattro niedopuszczalne. |
_________________ Jak masz porozwalane narzędzia to naprawiasz auto 3godziny bo tracisz czas na szukanie.
A jak wszystko jest na miejscu to w 1,5godziny po robocie
Rozpoczynając temat na forum pamiętaj aby go zakończyć. |
|
|
|
 |
ziemor
Audi 80 Spec

Silnik: 6A
Imię: Ziemor
Wiek: 37 Dołączył: 12 Paź 2007 Posty tech.: 294 Miasto/Region: Bielsko
|
|
|
|
 |
Karto
99 % Klubowicza

Imię: Marek
|
Wysłany: 2010-02-24, 18:01
|
|
|
| luk_OP_Q89 napisał/a: | | Karto napisał/a: | | śmiem twierdzić, że RS6 nie powstało po to, żeby być oszczędnym. To auto stworzono tak, żeby było szybkie. W zasadzie bez kompromisów, liczą się tylko osiągi, moc. Albo ktoś rozumie tą filozofie i godzi się na koszta z nią związane, albo próbuję połączyć coś, co jest na przeciwległych biegunach- dla mnie to jak dokładanie do seicento wielkich spojlerów. |
Bez kompromisów?5-miejscowy sedan z klimą , elektryką i wodotryskami?
Bez kompromisów to jest auto do sportu-ponawiercane , poliwęglany zamiast szyb , powyrywane wszystkie tapicerki...to jest bez kompromisów bo do sportu,do walki o ułamki sekund.
A zapasione RS6 ze swoją masą na określenie "bezkompromisowe" nie zasługuje to tylko b.szybka limuzyna ale zawsze limuzyna.
Osobiście gaz razi mnie tylko i wyłącznie w klasykach.Do klasycznego auta zakładanie gazu to zbrodnia.W RS6 mi nie przeszkadza ale w Ur-quattro niedopuszczalne. |
Oj zapasione to one jest, fakt, ale sam przyznasz, że przy doborze silnika to za bardzo na kompromis nie szli. Poza tym masz jak najbardziej racje, pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Tomcio90
Audi 80 Mastah

Silnik: PM
Imię: Tomasz
Wiek: 19 Dołączył: 10 Wrz 2009 Posty tech.: 146 Miasto/Region: Sejny/Suwałki
|
Wysłany: 2010-02-24, 20:25
|
|
|
| Co tu więcej mówić, są osoby które wśród innych chcą się dobrze prezentować np. praca. Człowiek zarobił sobie na samochód i pewnie dalej chce zarabiać a nie wydawać pieniążki na pb.. Samochód jedzie? A jedzie więc ja nie widzę żadnego problemu montowania takowej instalacji w nowoczesnych samochodach, których właściciele cenią sobie pieniądz. LPG to przecież normalne paliwo tak jak pb czy on. |
|
 |
Skuciok
Blue - Silver Arrow

Silnik: ABC
Nadwozie: AvantQ
Imię: Adam
Wiek: 26 Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty tech.: 1315 Miasto/Region: z gór
|
Wysłany: 2010-02-24, 22:00
|
|
|
| ziemor napisał/a: | | He he mnie zostało 650 zł na koncie po wczorajszej akcji na shell zalałem do pełna VPover + olej i płyn do sprysków razem 290 złotych he he a auto ma prawie 20 lat he he |
przychodzi taki dzień w miesiącu (zwłaszcza zimowym) że trzeba zostawić grubiej na stacji, i tak chyba nie miałeś pusto w baku że z olejem i spryskami tylko 290 zł poszło
 |
_________________ -->Moje fury, zapraszam do komentowania<--
- Audi B4 Avant Q
- Honda VFR 800 Fi  |
|
|
|
 |
|
|