|
| Autor |
Wiadomość |
ponczo
Rodem z Ingolstadt?

Silnik: PM
Typ: B3
Nadwozie: Sedan
Imię: Mariusz
Wiek: 24 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty tech.: 387 Miasto/Region: Wałbrzych
|
Wysłany: 2007-09-11, 23:14
|
|
|
| pawelbicz napisał/a: | Odpowiedz mi na jedno pytanie ponczo...
...dlaczego jesteś tak uprzedzony do podtlenku LPG |
Nie jestem zwolennikiem gazu - jeśli auto fabrycznie jest na PB to niech tak zostanie. Znam też kilka historii samochodów z gazem i szczerze wole jeździć na PB niż mieć problemy. (Wiem że niektórzy jeżdżą i nie mają problemów, jeden jest zadowolony a drugi nie)
Hołard chyba mnie przekonałeś Mam nadzieje że nie będzie większego problemu ze znalezieniem 80 w dobrym stanie Przy okazji - jak sprawdzić stan napędu quattro podczas kupna Są jakieś standardowe procedury Nie chciałbym się wpakować w dodatkowe koszty
Pozdrawiam |
_________________ Audi 80 B3 1.8 E
Audi 80 B4 1.9 TDI |
|
|
|
 |
zserty
Władca pierścieni

Silnik: 7A
Typ: 8B
Nadwozie: coupe
Imię: Przemek
Wiek: 30 Dołączył: 08 Kwi 2007 Posty tech.: 504 Miasto/Region: Platerówka
|
Wysłany: 2007-09-12, 14:57
|
|
|
Sprawdź zawieszenie, podporę dyfra. Przy Q i dużej mocy auto pewnie nie raz dostało strzała ze sprzęgła i dlatego podpora może być wywalona. Objawia się to stukaniem przy dodawaniu i zdejmowaniu nogi z gazu. Warto też wejść pod auto i poruszać wałem, czy nie ma za dużego luzu no i oczywiście wszelakie wycieki ze skrzyni, torsena i dyfra.
To w takim małym skrócie. |
_________________ Pantera |
|
|
|
 |
duo
Audi 80 Spec

Silnik: NE Q
Typ: B2
Nadwozie: SEDAN
Imię: Łukanio
Wiek: 25 Dołączył: 08 Maj 2007 Posty tech.: 317 Miasto/Region: LUBLIN
|
Wysłany: 2007-09-12, 16:14
|
|
|
ja miałem stukanie na wale u siebie w b3 quattro objawiało się to tak ze puszczając sprzęgło były styknięcia noi jak jechałem na luzie to było słychać jakby metaliczyć dzwięk obracania się "czegoś" to były przeguby na wale .. koszt używanych ok 500-700pln za oba i znów wszystko git |
_________________ FURA JEST NIEZŁA I TURLA FELE.
americano pseudo po tacie ... faBRYKA lansu!
zaglądać i komentować http://www.audi80.pl/viewtopic.php?t=7497
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|