|
| Autor |
Wiadomość |
Spietyq
O Audi 80 wie wszystko

Silnik: 1Z
Typ: B4
Nadwozie: Avant
Imię: Mariusz
Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 22 Sty 2009 Posty tech.: 211 Miasto/Region: Tczew
|
Wysłany: 2009-09-14, 22:51 [B41Z] Dźwięk trzeszczących sprężyn przy wciśnięciu sprzęgła
|
|
|
| Witam. Od jakiegoś czasu przy wciśnięciu sprzęgła pojawiają się dźwięki trzeszczących sprężyn i tylko przy wciśnięciu pedału czy poszło łożysko czy pękły sprężynki na tarczy, czy mogę póki co tak jeżdzić czy trzeba wymienić sprzęgło? Nadmienie, że wysprzęgła dobrze. Ale brzęczy. Ewentualnie jakie sprzęgło polecilibyście: Sachsa, Luk, Valeo czy coś innego. Pozdrawiam. |
_________________ Wybrałem - AUDI - bo piękne i solidne
Audi 80 B4 1.9Tdi Avant 1Z
 |
|
|
|
 |
flgmnft
Rodem z Ingolstadt?

Silnik: ABC
Typ: b4
Nadwozie: AvantQ
Imię: Marcin
Pomógł: 3 razy Wiek: 24 Dołączył: 13 Gru 2008 Posty tech.: 371 Miasto/Region: Bielsko-Biała
1994 Audi 80 B4 Avant Quattro
|
Wysłany: 2009-09-15, 07:12
|
|
|
| Jezeli tylko przy wcisnieciu sprzegla, to moim zdaniem lozysko oporowe sie konczy. Jesli wymieniac to chyba komplet. Wiem ze to juz troche kosztuje. Mozesz to rozebrac, zobaczyc w jakim stanie jest tarcza i docisk. Jesli beda ok to wymien tylko lozysko. Na wszystkich tych firmach dlugo pojezdzisz, ale ja bym bral sachsa. |
|
|
|
 |
Niki20
100 % Klubowicza

Silnik: 1Z+
Nadwozie: Sedan
Imię: Dominik
Pomógł: 18 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty tech.: 1534 Miasto/Region: Harta/RZE
|
Wysłany: 2009-09-18, 11:16
|
|
|
Wg mnie także to wygląda na łożysko oporowe... Jeżeli będziesz miał wyciągnięte sprzęgło to radzę wymienić komplet (no chyba, że reszta w bardzo dobrym stanie ) aby za jakiś czas znowu tej samej roboty nie robić... Także polecam sachs'a. |
_________________ Moja Red Audiola
TDI Rulezz
 |
|
|
|
 |
bob232
Audi 80 Maniak

Nadwozie: Avant
Imię: Rafal
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 29 Wrz 2008 Posty tech.: 69 Miasto/Region: kluczbork
|
|
|
|
 |
Łysy_18
Audi 80 Maniak

Silnik: KX
Typ: 85
Nadwozie: Coupe
Imię: Karol
Wiek: 21 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty tech.: 63 Miasto/Region: Siennica
1988 Audi Coupe
|
Wysłany: 2009-09-25, 09:28
|
|
|
| Raczej kompletne sprzęgło. Polecam sachsa albo luka. |
_________________ Oceniajcie i komentujcie:
Moje Audi Coupe typ85
 |
|
|
|
 |
mariusz8282
Audi 80 Maniak

Nadwozie: SEDAN
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2010-02-28, 17:53
|
|
|
| Zdecydowalem sie odswiezyc temat gdyz mam wlasnie podobny problem. Wczoraj wciskajac sprzeglo na sucho (przy zgaszonym silniku) dosyc glosno slychac wydobywajace sie dzwieki ze sprzegla (tuz przy skrzyni). Wszedlem do kanalu, odkrecilem plastikowa obudowe podwozia bo myslalem ze to jakas linka trzeszczy i mozna posmarowac WD 40 i przejdzie. No ale nie zauwazylem tam zadnej takiej linki i przysluchujac sie wychodzi na to ze dzwiek wydobywa sie z wnetrza obudowy zarowno przy wciskaniu sprzegla jak i puszczaniu. jest to taki drażniacy dzwiek skrzypienia jakby rozciagania sprezyn. Przy zapalonym silniku nieslyszalny ze wzgledu na halas silnika. Czy to bedzie to samo co u autora tego postu? Czy pojezdze na tym jeszcze czy do wymiany sprzeglo na gwalt? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|